download

vierkantje-05

vierkantje-06

vierkantje-07

vierkantje-08

 

Samen musiceren en dansen met en zonder beperking

Samen musiceren banner

De Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM) neemt samen met Philadelphia Zorg en Color Guard Nederland (CGN) het initiatief zodat mensen met en zonder een beperking allemaal als volwaardig lid kunnen meedoen aan activiteiten binnen muziek- en majorette/twirlverenigingen. Bij een aantal sportverenigingen is het al heel gebruikelijk om ‘aangepast sporten’ aan te bieden, zoals bijvoorbeeld G-voetbal. Bij muziekverenigingen is dit nog uniek. Daar willen de BBM, Philadelphia Zorg en CGN gezamenlijk verandering in brengen!


Zo leert de ervaring van afgelopen anderhalf jaar dat het mogelijk is om binnen muziek- en majorette/twirl verenigingen een onderdeel op te zetten voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Niet als vervanging van dagbesteding of muziektherapie, maar juist aanvullend en als onderdeel van de vereniging. Dit draagt bij aan inclusieve samenleving, waarbij mensen met een beperking op voet van gelijkheid met anderen, kunnen meedoen aan de samenleving (zie ook VN-Verdrag Handicap). Net als iedereen willen en kunnen ook zij muziek maken of twirlen binnen een vereniging!

Samen met vertegenwoordigers van muziek- en majorette/twirl verenigingen, andere zorginstellingen en beleidsmakers willen we nadenken over de mogelijkheden om te zorgen voor meer samenwerking tussen mensen met en zonder een beperking; een inclusieve vereniging.

Op woensdagavond 18 september a.s. organiseert de BBM samen met Philadelphia Zorg en CGN een bijeenkomst in Rijen waarin verschillende onderwerpen aan bod zullen komen:

- Welke mogelijkheden zijn er om te musiceren/ twirlen met een beperking?
- Op welke manier zorg je voor een inclusievere vereniging?
- Welke ideeën en ervaringen zijn er binnen de BBM, Philadelphia Zorg en andere zorginstellingen, en CGN
-Op welke manier kunnen de BBM, Philadelphia Zorg en CGN ondersteuning bieden aan verenigingen om activiteiten te organiseren

Hierbij nodigen wij u uit om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. U kunt zich vóór 10 september a.s. aanmelden via s.bulut@philadelphia.nl. De bijeenkomst vindt plaats op 18 september 2019 van 19.30 tot 22.00 uur bij Crown Business Center, Ericssonstraat 2, 5121 ML Rijen

Klik hier voor de volledige uitnodiging.

© 2018 Brabantse Bond van Muziekverenigingen

↑Top