download

vierkantje-05

vierkantje-06

vierkantje-07

vierkantje-08

 

Muziekexamens, praktijk en theorie

Praktijkexamens

Muziekexamens worden in Brabant georganiseerd door Muziekexamens Brabant. Op hun website vind je alle relevante informatie zoals de exameneisen, reglementen en de agenda. Muziekexamens Brabant is een samenwerkingsverband tussen de Brabantse Bond van Muziekverenigingen (B.B.M.), de Federatie van Amateur Symfonie- en Strijkorkesten (F.A.S.O.) en European Guitar Teachers Association (E.G.T.A.). Kunstloc Brabant ondersteunt Muziekexamens Brabant met advies en expertise. Daarnaast onderhoudt Kunstloc Brabant de contacten met de gemeentelijke examenplaatsen.

Op de website van het LKCA vind je de raamleerplannen. Klik hier voor het raamleerplan blaasinstrumenten. Klik hier voor het raampleerplan slagwerk.

Theorie-examens

De stof voor de theorie-examens kun je online leren en oefenen via MuziekexamenpleinDe theorie examens worden in veel gevallen ook digitaal door muziekexamenplein afgenomen

MEP

De voorpret van het theorie-examen 

Stel je eens voor dat we muziekleerlingen middels spelletjes en video’s mee kunnen nemen in de wondere wereld van de muziektheorie. Stel je eens voor dat zij tempi leren herkennen vanaf hun tablet op de bank. Stel je eens voor dat we de muziektheorie aan kunnen laten sluiten bij hun belevingswereld. Zouden we dan hun plezier in het begrijpen van de muziektheorie kunnen verhogen? Verschijnen zij, als ze met plezier de muziektheorie tot zich hebben laten komen, dan ook zelfverzekerder op het examen?

Bij Muziek Examen Plein hebben we het onderste uit de kan gehaald, binnen ons digitale educatieprogramma, om onze toekomstige talenten te inspireren en verrassen, terwijl we onderwijzen. Zodat leerlingen de klanken van dissonantie ervaren, en voelen wat ‘andante’ met je doet. De echte kunst is immers niet het behalen van het theorie-examen, maar het begrijpen van de muziek die je maakt.

Met ons leerlingvolgsysteem ondersteunen we docenten, zodat zij leerlingen nog beter kunnen begeleiden op hun muzikale reis. Ons doel: een leven lang genieten van “het even wegdromen” op je eigen instrument.  

Het theorie-examen is geen toets
Het theorie-examen is het feest ná alle voorpret
Het theorie-examen is een mijlpaal in de onuitputtelijke bron van muzikaal plezier!

Start vandaag nog op https://www.muziekexamen.nl/


Muziek Examen Plein

Lucas Segers

© 2018 Brabantse Bond van Muziekverenigingen

↑Top