download

vierkantje-05

vierkantje-06

vierkantje-07

vierkantje-08

 

Pre-Concoursfestival 2020: zondag 25 oktober

Heide Echo organiseert sinds 2015 het Pre-Concoursfestival in Knegsel. In 2020 zal de zesde editie van deze intussen succesvolle formule plaatsvinden.

Het Pre-Concoursfestival is een goede oefening voor een concours of andere concertwedstrijd. Daarnaast is het ook voor verenigingen die niet op concours gaan een goede gelegenheid om een mooi concert te verzorgen waarbij zij feedback krijgen op de gespeelde muziekstukken. De feedback zal gegeven worden door een deskundig jurylid de heer Alex Schillings. 's Ochtends organiseert de BBM de workshop 'Op weg naar een concours: hoe maak je er iets moois van?' door Alex Schillings

Deelname aan het Pre-Concoursfestival is mogelijk voor blaasorkesten (harmonie, fanfare, brassband, jeugdorkest) en slagwerkgroepen uit alle divisies.

De maximale tijd voor het ten gehore brengen van werken is 50 minuten. Genoemde tijd is inclusief het opbouwen, stemmen en aftreden van het orkest.
Voorafgaand aan het optreden is het mogelijk om in te spelen in een naastgelegen zaal. De inspeeltijd bedraagt 50 minuten.

Het inschrijfgeld bedraagt €125 per verenigingsonderdeel dat meedoet.

Het PreConcoursfestival wordt gehouden in de MFA/De Leenhoef in Knegsel en zal plaatsvinden tussen 12:00u en 21:00u.

Mocht u willen meedoen dan ontvangen we uw inschrijving graag uiterlijk vóór 1 juli 2020, via  https://goo.gl/forms/vzQI1JFUf1YzkXBU2

Voor meer informatie kunt een mail sturen naar preconcoursfestivalknegsel@gmail.com

Workshop: Op weg naar een concours: hoe maak je er iets moois van?

Hoe zorg je er als vereniging voor dat muzikanten en dirigent in de voorbereiding het concours gaan ervaren als iets waardevols in plaats van een verplicht nummer met veel stress en gemopper?”
Worstelt u als vereniging met deze vragen? Twijfelt u over het deelnemen aan een concours? Wilt u ervaringen over deelname aan een concours eens delen met anderen?
Dan is deze workshop iets voor u.

Op 25 oktober 2020 tijdens het preconcoursfestival wordt deze interactieve workshop gegeven met voorbeelden, ideeën, tips, valkuilen en best practices. In twee uur tijd neemt de workshopleider de heer Alex Schillings u mee in alle aspecten van de weg naar een concours. Tijdens de workshop kunt u ook met andere verenigingen uw vragen, ervaringen en dilemma’s delen..

Voor wie: Bestuurders, leden van muziek- en orkestcommissies, belangstellenden
Duur: Van 10:30u tot 12:30
Locatie: MFA de Leenhoef in Knegsel
Kosten: €2,50 waarmee u ook entree heeft op het preconcoursfestival

preconcours flyer voorkant

© 2018 Brabantse Bond van Muziekverenigingen

↑Top