download

vierkantje-05

vierkantje-06

vierkantje-07

vierkantje-08

 

We vragen alle BOOST. deelnemers om hun ervaringen met ons te delen. We hopen dat dit andere verenigingen inspireert!

Alle deelnemende verenigingen hebben hun eigen doelstellingen geformuleerd, allereerst in het startdocument. Dat werden stuk voor stuk geweldige dossiers waaruit we de verenigingen echt hebben leren kennen. Het enthousiasme om een jaar lekker aan de vereniging te werken was zó groot, dat er meestal teveel goede doelstellingen in stonden. In het gesprek met Raf, Jan, Robbert en Johan ontstond al een eerste focus. Daarna is alles nog eens krachtig samengevat in een dashboard. Toen was het tijd voor het koppelen van de coaches. Bij iedere vereniging zijn coaches gezocht die volgens alle betrokkenen goed passen.

Wij verwachten dat de uitdagingen van de deelnemers voor veel BBM verenigingen herkenbaar zullen zijn. De ervaringen uit het BOOST. traject kunnen daarom ook anderen op goede ideeën brengen. Zo hopen we dat BOOST. zal werken als een katalysator voor positieve veranderingen bij nog veel meer leden van de BBM!

De workshop van Pim Halkes tijdens het voortraject van BOOST. was al meteen een geweldige eyeopener voor alle aanwezigen. Centraal stond de zoektocht naar de achterliggende motivatie van mensen – waarom ben je bij een muziekvereniging? Als je daar achter komt, kun je als vereniging de goede toekomstplannen maken! En nee, die achterliggende reden is heel vaak niet: omdat ik graag muziek maak… Wij vergeten nooit meer Pims voorbeeld van die cursist van een keramiekworkshop. Waarom was hij bij die cursus? Omdat hij daar zijn shit in de klei kan stoppen. Heerlijk en best wel herkenbaar.

 

Lees hier de blog van Stadsharmonie KVA Oss

Lees hier de blog van Gerwens Muziekkorps

© 2018 Brabantse Bond van Muziekverenigingen

↑Top