vierkantje-05

vierkantje-06

vierkantje-07

vierkantje-08

 

10409562 1027747163978863 7669471480724483279 n
Jeugdfestival Boxmeer op 3 maart 2018

Wellicht heeft u gehoord dat de Boxmeersche Harmonie in 2016 haar eerste jeugdfestival heeft georganiseerd. Op 3 maart 2018 vindt de tweede editie plaats en de inschrijving is geopend!Het jeugdfestival is net als de vorige keer voor alle jeugdorkesten, met alle niveaus en leeftijden toegankelijk. Elk orkest wordt op haar niveau beoordeeld. Dit betekent dat niet ‘het beste orkest in de hoogste divisie’  als vanzelfsprekend de dagwinnaar wordt. Ook deze editie worden de jeugdorkesten zowel op muzikaliteit als creativiteit beoordeeld. Deze twee categorieën  kennen elk een eigen prijsuitreiking. Dus wellicht wordt uw orkest wel dagwinnaar als meest creatief orkest!

Hoe gaat dit in zijn werk?
Naast het brengen van een verplicht werk,  welke beoordeeld zal worden door een professionele jury, worden de orkesten ook  uitgedaagd voor het volgende:

elk orkest kiest 1 werk binnen haar programma waarbij zij een andere kunstdiscipline  integreert. Te denken valt aan: zang, dans, fotografie, schilderkunst, theater etc.   Het is nadrukkelijk de bedoeling dat het eigen jeugdorkest deze andere kunstdiscipline uitvoert.

Inschrijving en kosten
Op deze dag kunnen er gezien de mogelijkheden en tijd maximaal 15 jeugdorkesten deelnemen. De inschrijving verloopt op volgorde van aanmelding en VOL = VOL! Hier vindt u het inschrijfformulier, dit kun u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De kosten voor het jeugdfestival bedragen € 75,= per orkest. De uiterlijke inschrijfdatum is 15 oktober 2017.

Dagprogramma
De dag is verdeeld in 3 blokken van maximaal 5 orkesten. Er wordt 30 minuten per orkest gepland, hiervan mag het orkest 20 minuten muzikaal vullen. Na ieder blok is er een prijsuitreiking. 

Beoordeling
Zoals eerder aangeven worden de orkesten door de jury zowel muzikaal als creatief beoordeeld. Er wordt 1 muziekstuk beoordeeld, het orkest geeft zelf aan welk nummer dit is. Muzikaal worden de volgende punten beoordeeld: articulatie, dynamiek, intonatie, klankvorming, klankbalans, muzikale uitvoering, nuancering, ritmiek, samenspel en techniek.

Daarnaast wordt van 1 aangegeven nummer de verbinding tussen de geïntegreerde ’kunstdiscipline’ en de muziek beoordeeld. Denk out of the box en laat jullie fantasie de vrije loop. Er is een beamer en er zijn microfoons aanwezig. Zijn er nog andere wensen, laat het ons dan weten. Uiteraard is er voor de meest originele uitvoering een prijs!

Na aanmelding ontvangt u na 15 oktober 2017 de definitieve uitnodiging. Hierna ontvangt  u ook meer informatie over tijden, welke informatie door u moet worden aangeleverd, de betaling enz.

Wij hopen u hiermee in ieder geval enthousiast te hebben gemaakt voor de tweede editie van het jeugdfestival en zien uw inschrijving graag tegemoet.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2018 Brabantse Bond van Muziekverenigingen

↑Top