download

vierkantje-05

vierkantje-06

vierkantje-07

vierkantje-08

 

BBM Slagwerkensemble AdamsHet BBM Slagwerkensemble op bezoek bij Adams

Op zaterdag 31 augustus bezocht het BBM-Slagwerkensemble de muziekwinkel van Adams te Ittervoort. Het BBM-slagwerkensemble is een ensemble, dat onder leiding staat van Etienne Houben, waarin Brabantse muzikale percussie talenten samenspelen. De percussionisten van het ensemble krijgen hier workshops en groepsrepetities in voorbereiding op de concerten in het kader van de oprichting. Onderdeel van deze dag is een rondleiding door de Adams productielijn. Adams maakt naast diverse blaasmuziekinstrumenten ook concertslagwerk zoals pauken, xylofoons, marimba’s, bassdrums, vibrafoons en bijbehorende assessoires. Met dit project wil de BBM (jonge) musici nieuwe muzikale uitdagingen bieden, talentontwikkeling en verdieping zijn eveneens belangrijk naast inspiratie waarvan de thuisvereniging van een deelnemer kan profiteren.

Albert Straten van Adams: ‘mooi dat de BBM een slagwerkensemble voor Brabantse percussionisten opzet, en daarnaast actief samenwerkt met ‘het werkveld’. Het is altijd fijn om jonge, geïnteresseerde mensen bij Adams met een excursie binnen te hebben om te laten zien wat voor prachtig vak wij hebben.’ De BBM is verheugd met deze samenwerking. Marcel van Wensen is één van de belangrijkste organisatoren, hij stelt: ‘we zijn blij dat we muzikale partners zoals Adams bereid hebben kunnen vinden tot samenwerking. De verdieping en talentontwikkeling die we met deze excursie bereiken is voor ons maar ook de deelnemers een prachtige ervaring.’ 

Het BBM-slagwerkensemble staat onder leiding van de jonge dirigent Etienne Houben. Etienne Houben is geen onbekende in de slagwerkwereld. Hij componeerde vele werken voor slagwerkensemble en werd als dirigent afgelopen februari 2019 Nederlands Kampioen Slagwerkensemble in de eerste divisie met Concordia Obbicht. Etienne is een veelgevraagd jurylid, is naast Concordia Obbicht ook muzikaal leider van st. Gertrudis uit Sint Geertruid en is percussionist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen in België.

Dit eerste project staat in het teken van de oprichting van het BBM-slagwerkensemble. In een vijftal repetitiedagen wordt het ensemble ‘klaargestoomd’ voor het Kickoff-concert. Om daarbij te helpen worden groepsrepetities, een excursie naar Adams Percussion en een try-outconcert georganiseerd. Het Kick-off concert van het BBM-slagwerkensemble is op 27 oktober in de Voorste Vennen te Drunen. Op 26 oktober heeft het ensemble een tryout concert te Lieshout.

© 2018 Brabantse Bond van Muziekverenigingen

↑Top