Clinic Music & Marching – Klundert 9 juni 2018

Op zaterdagmiddag 9 juni organiseert de Brabantse Bond van Muziekverenigingen een clinic Music & Marching. Deze clinic is vooral gericht op jonge muzikanten die al actief zijn in de sector, maar ook voor muzikanten die eens vrijblijvend kennis willen maken met de specifieke onderwerpen die in de show- en marssector voorkomen.

De clinic is opgedeeld in twee delen. Deel één is het muzikale deel. Slagwerkers en blazers gaan apart van elkaar een uur aan het werk met de docent. In het tweede deel van de clinic komen alle muzikanten bij elkaar en gaan naar buiten voor de exercitie (met instrument). Juist deze combinatie stelt veel muzikanten voor een uitdaging en leert ze toepassingen, tips en trucks te gebruiken in hun eigen vereniging.

De docenten voor deze middag zijn Corné Pas en Jenine van de Werken.

 

Corné Pas verzorgt de slagwerkclinic en het exercitiedeel.

Corné is slagwerker en werkzaam bij defensie als tambour-maître en slagwerkinstructeur bij het Fanfarekorps der Genie in Vught. Daarnaast is hij instructeur bij verschillende amateurmuziekverenigingen, specifiek voor de slagwerksecties. Met verschillende van deze verenigingen heeft hij ook met succes deelgenomen aan het WMC in Kerkrade. Hij schrijft voor deze verenigingen muziek, maar ontwerpt ook taptoeshows. Verder verzorgt Corné de tambour-maître opleiding binnen de BBM.

 

Jenine van de Werken verzorgt de blaasclinic.

Jenine is afgestudeerd op saxofoon en verzorgt bij verschillende verenigingen de lessen voor saxofoon, fluit en klarinet. Daarnaast schrijft ze ook zelf muziek. Naast het lesgeven speelt ze in het Fanfarekorps der Genie.

Jenine zal voor alle blaasinstrumenten een clinic samenstellen gericht op het niveau van de aanwezige deelnemers.

De clinic wordt gegeven voorafgaand aan Taptoe Klundert. Elke deelnemer ontvangt dan ook een gratis entreekaart voor deze taptoe. Bij het bekijken van de shows die gedurende het avondprogramma worden gepresenteerd zullen de deelnemers aan de clinic zeker met andere ogen kijken naar de muzikanten.

Op het programma van de taptoe staan niet de minste korpsen. Een flink aantal heeft ruimte ervaring bij de stadionwedstrijden van het WMC en brengen Music & Marching dagelijks in de praktijk. Naast het organiserende slagwerkkorps Oranje Garde uit Klundert, zijn er die avond optredens van Showkorps Concento uit Breda, Mallet-Percussionband Rhenen, Show- and Marchingband Amigo uit Leiden, Jachthoornkorps Showband Urk en Showkorps Excelsior uit Delft.

Datum:                Zaterdagmiddag 9 juni 2018

Locatie:               Taptoeterrein aan de Vestkant in Klundert

Tijd:                     16:00u tot 18:00u

Kosten:                € 5,- incl. gratis toegangskaart voor de avondtaptoe

Instrument:          Eigen instrument meebrengen

Indien een eigen instrument meebrengen een probleem vormt, graag aangeven bij de inschrijving dan kijken wij wat we voor je kunnen regelen.

Na afloop van de clinic ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname en bestaat de mogelijkheid om met elkaar te eten bij de foodtrucks die op het taptoeterrein staan opgesteld.

© 2018 Brabantse Bond van Muziekverenigingen

↑Top