download

vierkantje-05

vierkantje-06

vierkantje-07

vierkantje-08

 

Dirigenten workshop voor instructeurs slagwerkensembles.

De BBM werkt nauw samen met de BVO&I (Bond van Orkestdirigenten & Instructeurs) In het samenwerkingsverband tussen de twee bonden, BBM en BvOI, staat de permanente ontwikkeling van de dirigent centraal. In een breed perspectief worden workshops en masterclasses aangeboden aan de dirigenten en instructeurs uit Noord-Brabant

In het kader hiervan organiseren we op 6 oktober 2018 te Klundert een workshop voor dirigenten van gestemd en opgestemd slagwerk.

De Brabantse Bond van Muziekverenigingen organiseert in samenwerking met De Bond van Orkestdirigenten en instructeurs op zaterdag 6 oktober 2018 te Klundert een workshop voor dirigenten van gestemde- en ongestemde slagwerkensembles.

Tijdens deze workshop zullen verschillende aspecten de revue passeren. Zo zal aandacht worden geschonken aan: balans tussen gestemd- en ongestemd slagwerk binnen een tutti passage, kleur, techniek, interpretatie, timing, slagtechniek etc.

Er wordt gewerkt met slagwerkensemble Avant Garde uit Klundert.

De workshopleiders zijn Anno Appelo en Frank de Jong

Tijdsplan:
Ontvangst met koffie/thee:      9.00 uur
Workshop:                               9.30 – 11.00 uur
Korte pauze:                           11.00 – 11.15 uur
Workshop:                              11.15 – 12.30 uur
Lunch:                                    12.30 – 13.30 uur
Theorie:                                 13.30 – 15.00 uur

Afsluiting en (netwerk)borrel  15.00 uur

Er zullen 3 werken worden behandeld, 2 werken voor gestemd slagwerkensemble, waarbij ook het ongestemde slagwerk nadrukkelijk wordt belicht, en 1 stuk voor ongestemd slagwerkensemble. (niveau 4 t/m 1 divisie).

Tijdens de middagsessie wordt er ook aandacht besteed aan het jureren van slagwerkensembles en wordt de matrix besproken.

Kosten:

Actief deelnemer:

De kosten voor actieve deelname bedragen € 35,- (voor dirigenten van verenigingen buiten Brabant: €45,-), dit is inclusief:
-Ontvangst met koffie/thee
-Partituren
-Dirigeersessie
-Lunch

Auditor:

Deelname als auditor kost € 25,- (voor dirigenten van verenigingen buiten Brabant €35,-), dit is inclusief
-Ontvangst met koffie/thee
-Partituren
-Lunch

Na aanmelding ontvangt u een factuur. U kunt alleen deelnemen aan de cursus indien de factuur is voldaan. Bij de voorbereidingen van de cursus maakt de BBM al diverse vaste kosten. Het is daarom niet mogelijk om reeds betaalde cursusgelden te restitueren. Echter, bij minder dan 7 deelnemers zal de workshop niet doorgaan en ontvangt u uw inschrijfgeld terug.

© 2018 Brabantse Bond van Muziekverenigingen

↑Top