download

vierkantje-05

vierkantje-06

vierkantje-07

vierkantje-08

 

Dirigenten workshop voor instructeurs slagwerkensembles.

De BBM werkt nauw samen met de BVO&I (Bond van Orkestdirigenten & Instructeurs) In het samenwerkingsverband tussen de twee bonden, BBM en BvOI, staat de permanente ontwikkeling van de dirigent centraal. In een breed perspectief worden workshops en masterclasses aangeboden aan de dirigenten en instructeurs uit Noord-Brabant

In het kader hiervan organiseren we op 5 oktober 2019 te Milheeze een workshop voor dirigenten van gestemd en opgestemd slagwerk.

De Brabantse Bond van Muziekverenigingen organiseert in samenwerking met De Bond van Orkestdirigenten en instructeurs op zaterdag 5 oktober 2019 te Milheeze een workshop voor dirigenten van gestemde- en ongestemde slagwerkensembles.

Er wordt deze dag geprobeerd een duidelijke ‘brug’ te leggen tussen praktijk en theorie. We starten met een gezamenlijke (theorie) partituurstudie om daarna die studie in de praktijk te brengen. Bijvoorbeeld door stokkeuze, balans gestemd- en ongestemd slagwerk, kleur, techniek, interpretatie, timing, slagtechniek etc. De dag wordt afgesloten met theorie over programmering en opstelling voor slagwerkensembles.

Er wordt gewerkt met de slagwerkgroep van fanfare. St. Cecilia, Milheeze onder leiding van Harrie van Otterdijk.

De workshopleiders zijn Anno Appelo en Wibrand van Norel.

Aanmelden kan via dit inschrijfformulier.

Tijdsplan:
Ontvangst met koffie/thee: 9.00 uur
Partituurstudie: 9.30 – 10.30 uur
Korte pauze: 10.30 – 10.45 uur
Workshop: 10.45 – 12.30 uur
Lunch: 12.30 – 13.00 uur
Workshop: 13.00 – 14.00 uur
Theorie(programmering): 14.00 – 15.00 uur
Afsluiting met een drankje: 15.00 uur

Er zullen 2 tot 4 werken worden behandeld, voor zowel gestemd slagwerkensemble, als ongestemde slagwerk (niveau 4 t/m 1 divisie).

Kosten:

Actief deelnemer:

De kosten voor actieve deelname bedragen € 25,- (voor dirigenten van verenigingen buiten Brabant: €35,-), dit is inclusief:
-Ontvangst met koffie/thee
-Partituren
-Dirigeersessie
-Lunch

Auditor:

Deelname als auditor kost € 15,- (voor dirigenten van verenigingen buiten Brabant €25,-), dit is inclusief
-Ontvangst met koffie/thee
-Partituren
-Lunch

Na aanmelding ontvangt u een factuur. U kunt alleen deelnemen aan de cursus indien de factuur is voldaan. Bij de voorbereidingen van de cursus maakt de BBM al diverse vaste kosten. Het is daarom niet mogelijk om reeds betaalde cursusgelden te restitueren. Echter, bij minder dan 7 deelnemers zal de workshop niet doorgaan en ontvangt u uw inschrijfgeld terug.

Aanmelden kan via dit inschrijfformulier.

 

© 2018 Brabantse Bond van Muziekverenigingen

↑Top